Tuesday, October 30, 2012

Kad Kawen Comel Sangat

kalau lum kawen lagi konpem nak tiru cam nie..





comel jer kan?
tahniah pada kawan kite nie..
dan terima kasih kerna menjemput..
insyallah kalau x de aral melintang kite datang..

pis2 kacang pis

Monday, October 29, 2012

Jalan2 Makan2





minggu lepas teringin sangat makan kat ikea..
nak makan apa?
nak makan ciken wing ngan meatball..
saje nak ajak hubby jenjalan pun yer..
nak tenangkan kepala pun yer..
hahaha.. macam ler ko PM kan..
banyak sangat masalah..

jauh lak rasenya travel kan..
semata2 nak makan ciken wing ngan meatball..
tp sebab sedap so kugagahi jua..
cea.. cea.. cea.. makan kite yg mandu..
kih3.. padahal ckp jer kat hubby..
dia yg mandu pun..


ciken wing

meatball
kite dulu ingat lagi..
masa dulu kawan slalu tunjuk gmbr meatball ni..
dan slalu gaklah nak ajak hubby g ikea..
nak try makan meatball ni..
tp hubby x nak sbb dia kata jauh..
dia malas nak mandu jem2 ni..
sehinggalah dia dah rase kesedapan meatball ni..
terus.. lain kali kalau nak g ckp jer..
dia boleh bawak...
hahaha... kengkadang dia yg ajak tanpa kite ckp pun..

tp x ler slalu..
kalau makan slalu jadi muak..
so mungkin dlm 2 bulan sekali ker..
sebulan sekali ker..
atau tetibe tekak terasa nak makan meatball ikea..
so baru datang sana..

nyum3

pencuci mulut. tart telur kite suka xde. 
dah siap makan..
jenjalan dulu kat dalam ikea..
dalam ikea jer..
x pergi pun  bangunan sekitarnya..
tah ler.. jalan dlm ikea pun dah penat..
smpi kram2 perut..
hahaha.. mana x kram..
dah sedap makan..
terus jalan.. padan muka kite..

muka kekenyangan.
sukalah kerusi ni.. sedap jer duduk.. tp test je la.. sebijik rege seribu lebih.. gilo ah..
baik beli set sofa terus..
dah penat berjalan terus ajak hubby balik..
sbnrnya niat dtg ikea pun sbb nak makan je..
dah dapat apa yg di hajati..
baliklahkan.. kih2.. mmg dasar tembolok beso..
tp sebelum balik tu..
tanya dulu hubby..
nak ker durian crepe..
last time ada beli kat sana..
sedap.. so ajak hubby beli dulu..

durian crepe
oleh sebab kite x bape suka sangat durian..
makan.. tp x ler smpi jumpe mesti nak makan..
kite makan kalau kite nampak isi yg kat kulit durian tu..
kalau dah tepek2 kat dlm crepe tu..
kite pikir dua tiga puluh kali nak makan..
hahahaha.. tah ler kite terpikir..
durian tu mesi dah jadi tempoyak..
so kite beli gak mango crepe..

mango crepe

isi dia

isi dalam durian crepe
durian crepe tu kite x makan...
hubby ckp sedap..
tp mango crepe tu kite sebat semua..
tp x bape sedap ler..
sbb x terasa langsung mangga dia..
macam makan krim jer..
erm.. kalau dia lebihkan mangga..
atau guna mangga yg masam manis..
mesti sedap..

oh gmbr bawah ni..
x ingat bila..
rasenya malam hari kite pergi ikea tu..

roti telur kite nyer, hubby roti tisu. x suka sbb dia x tabur gula tp letak susu pekat. 
yg kat bawah ni pun x ingat bila..
tp yg ingat lepas balik kerja..
kengkadang penat lak nak masak..
tu yg ajak hubby makan luar jer..

burger king. nyum

kite sker  whopper. sedap.

hah.. ape lagi nak cite..
tetibe idea hilang..
nantilah kite cite pasal raya haji yer..
lupa lak jumaat lepas raya hajikan..
hahaha..

pis2 kacang pis

Friday, October 26, 2012

Selamat Hari Raya Haji

selamat menyambut raya korban..
tahun ni korang beraya kat mana..
kite raya kat johor..
X planning pun nak raye johor..
Sbb masa raya puasa lepas kite raya kat johor gak..
Tp sbb bukan kite yg nak balik johor..
Hubby yg ajak..
So kite pun ape lg..
Balik kerja half day semalam terus kemas baju..
Nasib baik boss baik bg balik half day..
Tp x tolak awal pun..
Kul 8pm++ baru keluar dzri rumah...
Sbb suh hubby rehat dulu sebelum bertolak..
Karang penat memandu jauh bahaya..

Keluar dari rumah pun x terus balik ke johor..
Singgah dulu rumah mak mertua kat beranang..
Salam2.. Borak2.. Makan2..
Dalam kul 11 lebih baru tolak johor..
Ingatkan kalau tolak lmbt2 jalan x jem..
Nan ado.. Same jer...
Keluar dari toll nilai jalan dah jem..
Arghhh..parah..
Hubby dah bebel2 dah..
Kite? ... Erm.. Labuhkan kerusi.. Dan tido..
Tetibe lak ngantuk sesangat..
Tau2 dah smpi hentian pagoh..

Hahahaha... 2 jam tdo dgn riangnya..
Hubby turun jer kete..
Terus sakit2 kaki..
Sorrylah sayang.. X dzpek nak tolong..
Adinda ngantuk sgt..
Lagipun.. Lesen memandu dah mati..
Masih x sempat nak renewkan..
So mendpatlah hubby mandu sepnjng jln..
Lgpun kite x bape suk mndu malam..
Mate silau tinggi..
So klu mndu bahaya..

Rehat kat hentian pagoh dlm sejam..
Hubby betul2 penat..
Kesian lak nak suh rushing2..
Bila keluar dari hentian pagoh dah kul 3.30 pg..
Oh lupa nak bgtau..
Kampung kite kt kluang johor..
Keluar jer dari hentian pagoh..
Xlame lps tu jem teruk..
Rupa2 nya ada eksiden..
Bas ekspres langgar divider..
Teruk giler..
Habis divider2 tgh jalan tu tercabut2 di langgarnya..
Nsib bik td rehat lame..
X ler hubby penat mengurungjem yg ni..

Sampai kampung kul 4 lebih..
X lame kite smpi kakak dr shah alam pun smpi gak..
X g saing pun dgn dia..
Tp dia lg kesian..
Dah stuck d jem dr shah alam lg..
Ape2pun walaupun penat menghurung jem....
Tp enjoy sbb raye kat kg kite..
Sempena raya haji ni..
Kite nak mengucapkan.
Salam aidiladha semua..
Semoga raye tahun ini membawa seribu makna dlm hidup korang..

Note: raye haji dah menjelma nikan.. X sabar nak tggu MIL balik dari menunaikan haji.. Semoga mama selamat dan sihat hendaknya..

Wednesday, October 24, 2012

Suami Terbiar ke Suami Dibiarkan

hahahaha..
giler sadis tajuk..
sadis x sadis ler..
tp tulah yg terjadi..
suami siapa..
sape lagi.. kite ler tu..

alkisahnya camni..
semenjak dua menjak ni..
kite ada kerja part  time..
saje nak mengisi masa lapang..
kekadang tu ujung minggu bosan..
so nak di jadikan cite..
ada sorang kawan kite ni..
tgh cari org tuk buat part time ngan dia..
dan kite pun volunteer..

part time buat ape?
part time buat kulit tart..
buat secara berjemaah dgn kengkawan lain..
kadang2 weekdays pun buat gak..
lepas jer smbhyg maghrib..
terus g rumah dia..
x jauh pun dari rumah kite..
hari bekerja tu susah sikit..
cam penat sgt lah pulak..
kekadang sampai kul 1 pagi..
kalau ujung minggu pun sama..
dari pagi sampai ke malam..
tp xder la smpi ke pagi..
selalu start dlm kul 8 -9 pg..
tp biasa habis dlm kul 8-9 mlm nyer lak..

nak part time ni kite tanye hubby gak..
boleh ker.. dia izin jer..
tp tulah.. bila dah berpart time..
kite x reti nak slow down lak..
bukan x reti nak slow down sbnrnya..
tp lebih kepada... nak tolong kwn..
dah hari bekerja xde kat rumah..
ujung mggu xder kat rumah..
smpi ler ahad lps hubby ckp..
dia sunyilah duk rumah sorg2..
terasa macam duk bujang..
alololo.. sian nyer bucuk bacin kite ni..

saje le tu..
tetibe nak gedik2..
biasalahkan.. lelaki..
kalau dia keluar tinggal kite sorg2 kat rumah..
kite lek jer lagi..
bosan mmg bosan giler lah..
tp isteri... nak sentap lebih2 karang dah durhaka..
tp kalau suami mmg kena layan.. kan?
seronok buat part time ni..
sambil buat kerja..
sambil gosip2 ngan kengkawan..
hahaha.. x der la duk terperuk jer kat rumah..
walaupun kekadang penat..
tp seronok..
erm.. kena bincang lagi ler dgn hubby..
nak slow talk..
tp dia paham kot..
kite bukan nak abaikan..
atau lupa tanggungjawab..
tp lebih kepada rezeki kot..
dan nak menolong kawan..
dan nak lepak2 ngan kawan..
hahahahahahaha.. #gelak2evil...

pis2 kacang pis



Jom Redah Dapur Rumah Kite

dapur rumah kite x ler besar sangat..
tp bagi kite ok lah..
x besar.. x kecik..
masa masuk rumah ni..
semua kitchen kabinet dah tersedia dibina...
so senanglah.. x yah ler nak beli lemari2 bagai..
rumah kuarters.. mmg ler camtu kan..
setiap presint rumah kuarters kat putrajaya ni..
patern rumah dia berbeza sama sekali..
dari segi rekabentuk rumah..
mahupun dapur dia..
ada rumah yg besar jer..
dapur kecik..
ada yg keseluruhan rumah kecik..
tp rumah kite..
alhamdulillah.. sedang elok jer..
x kecik.. x besar..
oklah untuk kite dan hubby..
3 bilik tidur.. 2 bilik air..
eh! bukan nak cite pasal dapur ker..
panjang betoi intro.. hahaha..
tadaaa...

dapur kite ada lubang.. ape kebenda org panggil tu.. bar hole.. tp jarang2 sekali guna.
setiap benda kite susun kasi teratur sikit. bior sedap mate memandang. boir senang nak buat kerja kat dapur.
kat lemari bawah tu kite susun gak..
kite susun ikut kategori..

yg ni lemari satu. nampak tak ada laci di sebelah kiri. bhgn atas sekali kite letak segala sudu garpu sudip bagai. laci kedua kite letak plastik beg. laci ketiga kite letak segala towel2 untuk nak lap2 dapur nanti. lupa nak snap gmbr.

dalam lemari satu kite letak barang elektrik. susun kasi  satu geng. senang masa nak guna. tak ler nanti tercari2 dimanakah  kawan2 dia

kat depan kite letak blender n d geng. blkg letak mixer n d geng. sbb jarang guna. tu yg letak blkg sikit
kite tgk lak lemari sebelah.

yg ni lemari  ke dua

kite letak barang2 plastik

segala tupperware kite susun kasi elok. semak betul mata kalau sepah2. nanti kalau nak guna memang senang kan?

lemari ketiga

kite letak segala periuk dan segala barang metal
ok jom tgk apa kite letak dalam lemari bwh sinki..

lemari last
tadaaa...



hahahaha..
xder ape pun..
yg ada cuma tong gas..
kain2 buruk yg bersih belum guna..
#(incase kalau nak guna akan dtg)..
dan bahan2 pencuci..

oh! tong merah tu dulu masa rumah lame kite letak beras..
tp sejak beras kite asyik ler dimasuki semut kecik..
kite terus x nak guna dah..
tu yg masa gmbr pertama tu korang nampak..
kite ikat jer dgn getah..
kasi x der ruang semut nak masuk..
x sker lah..
bila basuh beras ada semut2 ni..
lelagi tetibe termasak same lak..
lagi x bagus..
senang nak dapat penyakit pelupa..
kot ler.. sbb kalau minum air bersemut x elok..
so kalau makan makanan bersemut pun mesti ler camtu gak kan..
skrg tong merah tu kite letak pinggan yg x guna..
bukan pinggan yg dah pecah ke ape..
pinggan masa dulu pindah..
kasi letak situ..
lps tu cam terlupa lak nak guna..
hahahaha..

minyak, batu lesung, segala pisau dan gunting. periuk minyak lebihan.
semua ni kasi susun sebelah dapur.
alaaa.. lupa nak ambik gmbr dapur..
dapur kite simple jer..
tp setiap ujung minggu..
kite mesti akan sental..
kasi jgn ada sedikit pun minyak lekat..
smpi bawah dapur kite sental..
jgn ada sikit pun kotoran.
dinding2.. tingkap2..
mana yg ada percikan minyak..
kite bersihkan..
bagi kite kalau dapur bersih..
senang jer hati nak masak..
kite kalau MIL masuk dapur..
dan berkecah jer..
dalam hati tahan jer la..
x pe tggu ujung mmgu baru bersihkan..
yelahkan.. takkan dan2 tu ko nak bersihkan..
karang dia kecik hati sape yg susah?
ahkak gak yg susah..
ermm.. korang susun dapar korang camni ker?

note: kite lupa gak nak snap gmbr lemari bhgn atas, dapur memasak ngan tempat kite letak garam dan segala bahan2 rempah ratus. nantilah kalau xde aral melintang.. kite up satu lagi entry.

pis2 kacang pis

Friday, October 19, 2012

Lesen

semalam tetibe kawan tanya..
suh temankan dia ke bangunan sebelah..
sbb dia nak buat lesen..
kite ok kan jer..
tetibe teringat pada lesen sendiri..
nak cek bila matinya..
ya.. tersangatlah bagusnya..
lesen kita dah mati dua bulan lepas..
so selama dua bulan nilah kite bwk kete dan moto..
tanpa lesen yg valid..


atas: lesen moto kete. gmbr tu 3 tahun lepas. bawah: lesen kita yg dah mati 2 bulan. isk3..  #gmbr kat lesen. macam org marah jekan.. padahal masa sebelum ambil gmbr.. dah praktis siap2 gaya tercun la konon. sekali bila dah siap..
muka macam hape.. oii jgn gelak eh..


yg ni gambar masa kite lesen L.. lebih sepuluh tahun lepas. wish i'm this young skrg. huhuhu
 oh.. nak tahu tak?
x nak? nasiblah.. nak bgtau jugak.. hahaha
nak bagitahu..
kita x pernah tampal P bila kita bawak moto atau kereta..
masa bawak moto lah..
sbb masa dapat lesen kete dah x yah P P ni bagai..
sebab ambil lesen kete bila lesen moto dah x P..
so bila ambil lesen kete..
dah x yah letak P kat kete dah.. paham ke tak..
erm.. paham2 kan jelah yer..
x reti nak terangkan dah camner..

kite ambil lesen moto dalam tahun 2001..
dan lesen kete lak dalam tahun 2010..
lambatkan kite ambil lesen..
tah ler.. masa tu rasa x perlu lg kot..
nak ambil awal2..
tapi bila hubby dah kerja jauh..
dan susah nak hantar kite g opis..
dan kite lak x larat nak berulang alik dari kajang ke putrajaya..
(sbb dulu kite duk kajang rumah hubby)
tu yg baru kite nak ambil tu..

yg bwh ni lak gmbr kite makan ngan hubby semalam..
skrg ni.. asal keluar jer..
dah x tahu nak makan apa..
nak makan kat mana..
last2 ckp ngan hubby..
jom makan sate..
makan kat kedai..
Brother's Corner, Abu Bakar Baginda..

sampai2 sana..
kedai yg jual sate tgh susun2 barang..
baru nak bakar bara arang..
so kite suh hubby order benda lain dulu..
sementera tggu sate masak..
hubby order mee bandung muar..


oklah.. sedap gak..
cuma termasin sikit..
kalau x masin dah sedap dah..
dalam dua puluh minit kemudia baru sate sampai..
tadaaa..
sate
nampak sedapkan..
sate kat sini mmg sedap tau..
bagi kite lah..
tak tau lah selera org lain..
nak mkn dgn kuah kacang sedap..
nak makan cenggitu pun sedap..
dahler daging dia besar...
kuah pun sedap..
kire puas hatilah kalau makan..

oh! pasal lesen..
petang karang baru nak g buat..
sbb malas nak ke bangi..
nak tggu hari ni sbb kat pasar malam putrajaya....
ada bukak kaunter bergerak..
so apa lagi..
ada benda mudahkan..
kite kenalah gunakan..
kah3.. padahal pemalas..
T_________T..

pis2 kacang pis2

Thursday, October 18, 2012

Sejuk


sejak pindah opis dari aras 4 ke aras dua..
ramai kengkawan seopis yg x sihat..
mana tak nya..
masa kat aras 4 unit kite sedikit panas..
ekon tu memang x terasa sangatla..
cuma masa hujan jer terasa sejuknya..
cuba time tgh panas..
berpeluh2 duk kat meja..

tapi sejak duduk kat aras dua ni..
dah berubah sama sekali..
sejuk yang amat..
bukan sejuk biasa2 tau..
sejuk yg ko rasa nak pegang air panas..
dan tuam bdn ko sentiasa..
semalam kita sampai terasa sakit dada..
sebab terlampau sejuk..
dah ler cuasa sekarang kan asyik2 hujan..
so suhu kat dalam opis semakin sejuk..

wah! panas salah..
sejuk pun salahkan..
biasalah homo sapien.. #homo sapien = manusia..
selagi x puas hati..
mestilah mulut dia akan mengomel..
hahahha.. kite lah tu..
masa kat atas asyik2 komen panas..
bila dah sejuk..
komen lagi..
sejuk yg amat..
hahahaha..

tapi xpelahkan..
dari panas.. lebih baik sejuk..
eh ke sebaliknya lagi bagus..
sbb kan kalau sejuk2 ni..
kite susah nak minum air sgt..
sbb x terasa sbnrnya..
kalau masa kat atas..
jap2 minum..
jap2 minum air..
hari ni dah bawak baju sejuk..
dan bawak skali stokin.. tp x pakai lg..
bekalan supaya panas..
panas dan sehangat pelukan hubby..
puuii tetiba lak.. hahaha

pis2 kacang pis


Buah Hamil dan Serbuk Debunga Kurma- Elok Untuk Siapa Yg Ingin Hamil

masuk bulan febuari tahun depan..
genaplah lapan tahun perkahwinan kite ngan hubby..
tapi apakan daya..
kami masih belum dikurniakan cahayamata..
bukan x pernah ikhtiar.. pernah..
malah banyak kali..
pergi hospital.. berurut..
makan ubat tu.. makan ubat ni..
apa yg x pernah kita cuba..
cuma sampai satu tahap..
kite dah give up..
cuma hanya berserah jer lah dgn ketentuan allah..
dah malas nak cuba apa2 lagi..

smpi kite bagi kata putus kat hubby..
tunggu sampai 10 tahun..
kalau kami masih xde rezeki anak lagi..
kita ambil anak angkat..
hubby sgt suka budak2..
kita pun suka gak..
seronok tgk kawan2 yg ada anak2..
bergurau senda..
best pren kite yg kawen lambat dari kite pun..
dah ada anak..
dan dah lebih setahun umur anak dia..

kite?.. sabar..belum ada rezeki..
kata2 yang kita pegang dari dulu..
sedih tu memang sedih..
lelagi kalau kadang2 tgk rancangan kat tv..
rancangan yg ada budak2 kecik..
sedih jer tgk telatah dorg..
dah ler comel..
gelagat dorg tu yg buatkan hati tersentuh..
kalau kite dah ada anak..
mesti tahun ni dia dah sekolah darjah satu..kan?
arghhh!!!! ok nak nangis jap..sobs.

panjang lak intro kite kan..
tetibe nak emo2..
sbnrnya nak cite pasal..
buah hamil ngan serbuk debunga kurma..
dua benda ni org ckp untuk tolong org susah hamil..
kite dapat ni dari mak mertua kat mekah..
skrg dia ada kat sana sbb menunaikan haji..
mungkin akan balik awal bulan nov..
nak tgk rupa buah hamil..
dulu kite ada gak tunjuk rupa buah hamil..
cuba klik kat sini..
buah hamil/buah zuriat

ok yg atas ni yg mama hantar dari mekah..
ada lima biji semuanya..
mama suh guna kesemuanya..
buah hamil ni kena rebus..
dan air rebusan di minum laki bini..
rasa dia sebijik macam minum air buah kundur.. pitam..
sbb kita mmg x suka langsung air kundur..
tp xpe.. sbb usaha tangga kejayaan..
ku gagahi jua minum..
air ni lebih baik lagi kalau diminum bersama dgn serbuk ni..

serbuk debunga kurma
kita pun baru first time tgk serbuk ni..
serbuk ni lak kena minum bersama dgn madu..
bila guna.. memeng tiada rase langsung..
cam kalau guna air suam..
rase air suam tu je lah..
hah.. camtu lah rasenya..
doa2kan kite supaya berjaya..
moga2 usaha kite berhasil untuk mendapatkan anak..
terasa sunyi sebuah rumah tangga itu..
tanpa kehadiran budak kecil..

oh! kalau sape2 nak beli..
kita x jual yer..
tp kite tahu lah web site yg ada jual..
tp x tahu dia beroperasi lg atau tidak..
cube korang cek..
korang cuba klik sini dan klik sini gak..

noted: bagi sape2 yg nak cuba.. bolehlah try cari buah ngan serbuk ni.. kalau ada sedara mara dan kengkawan yg pergi mekah atau madinah tuk buat haji atau umrah.. silalah kirim dorg. sbb kalau beli kat malaysia.. harganya adalah sgt2 mahal....try tau..insyallah.. kalau xde aral melintang.. berhasil. kite pun nak usaha lebih2 lagi.. chaiyuk2..

pis2 kacang pis

Tuesday, October 16, 2012

Makan dan Makan Lagi

ni lauk malam tadi makan..
hahaha.. update pasal makan je lah kite nikan..
apa nak buat..
nak cite ttg benda lain..
nak kena karang dulu..
skrg ni tgh bizi..
takde masa..
kena makan masa yg lama..
nak kena edit gmbr lagi..
lain kali la yer..
so korang layan kan je dulu gmbr2 ni.. hahahaha

lelauk kite masak

close up

sayur bayam. sejak dua menjak ni suka makan bayam lak. hahahaha

ayam goreng masak cili padi

telur dadar. peveret hubby ni

nasi putih la ofkos.


malam ni pun bizi..
akan pergi rumah kawan mungkin dari 8-12 mlm..
sbb buat part time..
nak tolong kawan..
dgn nak menambah ilmu sekali..
hubby pun x kisah..
dia kata dari duk main pesbok xde pekdah..
baiklah tolong kawan..
dapat gak ilmu..
dapat gak bayaran.. kan?

p/s: kite dah cash out duit dalam tabung nuffnang kite.. x sabar nak tggu cek. alaaa x banyak pun. tp jadilah dari takde..buat beli handbeg pun lepas tu.. yeay..

pis2 kacang pis


Macam - Macam Cerita

dua tiga hari ni..
x berupdate langsung blog kite ni kan?
bukan apa..
buzi memanjang..
dah lame x bagi resepi2 best..
dan dah lame x bg kate2 semangat..
erm.. apa kite buat..
ok jap nak ingat balik..

ambil gmbr dari dlm kete


oh hari jumaat lepas hujan lebat sangatkan..
kite masa hubby datang ambil..
terkejut2 kat luar bangunan..
mana tak nyer..
kete dah byk park nak ambil penumpang..
dalam nak tggu giliran kite..
guruh dan kilat berdentum2..
gelak jer bebudak lelaki tgk gelagat kite..
jap2 kang terkejut bila guruh berdentum..
terus nyorok blkg tiang batu.. hahaha

jalan pun susah nak nampak

oleh sbb hujan lebat sgt..
terus ajak hubby singgah alamanda..
malas nak kuar kete hujan tgh lebat..
hubby elergik hujan..
nanti dia demam..
dah sampai alamanda..
apa lagi.. makan luarlah..
hahahaha.. senang x yah masak..
kite makan..

burger king. nyum2

yg ni best. grill ciken

yg ni cheese ape tah. hubby x suka
oh gula ni dapat bila kite daftar kat carlo rino..
dapat sekali vocer rm20 tuk beli brg2 dia..

lama x makan gula ni. hubby suka giler. cam budak kecik. tp kite pun makan gak. comel kan gula tu.
pastu jalan2 lagi..
oleh sebab malam memang x nak masak..
so perut pun dah terasa lapar balik..
sbb tghari x makan..
so singgah lak a&w..
memula ingat nak minum air root beer dia je..
tp hubby beli skali dgn set..
sbb dia kata lagi murah dan berbaloi..
burger dia kite x makan..
kite makan kentang dia jer..sedap..

sedap kan

sabtu x kluar g mana..
rehat jer kat rumah..
sbb seharian hujan kan..
mood nak kluar pun layu jer..
selayu mata kite..
so cuaca dah sejuk2 ni sedap ler buat taik mata..
hahahaha.. rehat je lah seharian..


sabtu tu sempat masak  gak tuk hubby makan..
dah kata x kluar rumah kan..
jadinya kenalah masak..
kite masak tomyam ayam ngan telur dadar..
jadilah.. berdua je makan..
nak masak banyak2 pun nanti x terabis lak..


telur dadar

tomyam ayam
ahad memang kite tersangat ler bizinya..
bukan bizi apa..
bizi tolong kawan..
kire kite cam buat part time lah..
tolong kawan sekali buat part time..
tolong buat kulit tart..
nak siapkan tempahan 2000 pcs sebelum raya haji..

janji ngan kawan nak datang rumah dia kul 9 pg..
so pagi2 dah bangun..
sbb nak siapkan sarapan hubby..
yelah nak tgglkan dia kat rumah sensorang..
nanti dia bukan reti nak cari benda nak makan..
sanggup lapar smpi petang..
kite masak nasi lemak..
nasib baik jugaklah..
pagi tu kite dah siap2 makan dari rumah..
sbb duk buat kulit tart dari pagi sampai malam..

hubby dah banyak kali call pun x perasan..
dah bosan duk rumah sensorang katanya..
baru kena tggl sehari..
dah x reti duk diam..
hahaha..
eloklah tukan..
tu tandanya dia sayang kite.. puuiii..

pis2 kacang pis


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...