Saturday, June 30, 2012

Keli Salai Bacang Muda



pic google. tq
 Bahan2nya:
4 ekor ikan keli salai segar
1 mangkuk santan kelapa
1 inci kunyit hidup dan ditumbuk halus
10-15 cili padi yang ditumbuk lumat
1 biji buah bacang muda dicincang halus
garam secekup rasa

Cara Memasak:
1. masukkan santan segar bersama cili padi, kunyit dan garam secukup rasa
2. panaskan sehingga mula mendidih barulah dimasukkan ikan, biarkan selama 10-15 minit
3. masukkan isi buah bacang yang dicincang halus dan biarkan sehingga ia menjadi lembut
4. setelah masak sedia untuk dihidang
pis2 kacang pis

2 comments:

  1. Salam Ziarah,

    Wohhhhh...fav auntie nih..

    ReplyDelete
  2. resepi nampak menarik tu yang saya kongsi bersama auntie.. tp x pernah lagi masak.. mesti bestkan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...