Tuesday, May 28, 2013

Makan2 Dekat Red Wok Bangi

aktiviti lepas balik kerja..
selain berehat - rehat..
makan adalah wajib..
hahaha..
makan je la kerja ko kan..
dah penat bekerja..
nak masak pun malas..
lg pun hubby nak blanje khen..
haruslah cepat jer ckp nak g mana..
gmbr2 bwh ni x ingat bila..
rase2nya hujung bulan lps kot..
oh bukan..
pergi masa 1 Mei hari tu..
hari tu kan kite OT..
so lps balik kerja terus g sini..
giler dah lame kan..
baru nak update kat blog..

kite orang makan2 kat red wok bangi..
makan kat area buffet dia tu..
dah lame x dtg sini..
nak makan pun x leh ler slalu..
kekadang ok ler..
bukan sebab mahal ke apa..
sbb kalau selalu dtg..
nanti jadi muak..
mahal tu mmg lah..
sekepala RM28..
kiteorg ambil buffet steamboat..
kalau steamboat + sizzling tu..
sekepala RM32..
byr memahal..
makan seciput..
baik x yah khen..
hubby ni mana pergi mesti nak nasi
sebabkan mmg lapar..
tghari x makan..
cam tahu jer hubby nak banje best kan..
dibiarkan perut berlapar..
tu yg agaknya request makan sini kot..
hahaha..
ada yang di goreng2 siap..
oklah.. cuma dah x bape nak panas..
dia jd cam x best sgt.. keras..
nak lembut kite masuk dlm periuk..
hahaha.. sumbat semua sekali..
tp ayam tu mkn cam tu je la..

yg ni antara sea food yang kite ambik..
dan antara yang sempat ambik gmbr..
byk lagi sbnrnya..
tp biasalah khen..
dah start makan..
mana nak ingat snap2 gmbr bagai..

sumbat jer semua sekali..
x kira lah sea food ker..
ayam, ikan, sayur ker..
benda yg kena celur2 pun kite blasah..
sumbat terus lg senang..
alaa.. makan semua nanti kunyah2 telan..
jd benda yg same gak khen..
bukan makan cam tu..
camtu keluar..
hahahaha..
ops.. tercite bab lain lak..
sowwi..
kalau makan steamboat kat red wok bangi ni..
kuah dia ada dua jenis..
tomyam ngan sup..
dua dua pun sedap..
kite kalau ambik benda nak masuk sini..
ambik lelebih sikit..
masukkan pun bagi2..
kalau dah masuk satu kat sup..
satu lagi masuk kat kuah tom yam..
jus oren
air dan makanan adalah free flow..
ko nak ambik bape banyak pun x kisah..
tp kite nasihatkan.. 
kalau makan steamboat jgn minum air byk2..
nanti korang x larat nak makan banyak2..
itew yg kite buat lah..
yelah kan.. 
mkn sorang rm28..
ko nak makan sepiring kecik jer..
macam makan kat rumah..
baik x yah makan bufet ni..
dah nama bufet..
makan sehingga x larat ler..
dah makan2 ada ambik pencuci mulut dia..
yg kat atas ni x bape nak sedap..
eh sedap.. cuma dia manis..
kek rasa lemon kot..
krim atas dia tu..
manis sesangat..
kite mmg x makan benda2 manis ni..
tp puding karemel ni mmg super..
super duper sedap..
kite yg x suka puding ni..
boleh jatuh chenta..
sedap melampau2..
x de hanyir bau telur..
bila makan tu..
wah.. sedapnyer..
sampai terpikir..
makan ni nak tggl hubby ke tak..
hahaha.. teruk lak kan..
dah ler kena blanjer..
pastu nak kedekot kan..
bukan apa..
bila kite duk kat meja makan..
toleh jer tmpt ambik puding ni..
dah xde dah..
wah cepat betul habis..
tu yg bila dah makan sikit..
terasa nak habiskan terus..
tp tggl kan sikit la gak tuk hubby..
isteri solehah lakatakan..
dah smbil makan smbil ckp sedap..
x bg org sblh melampau lakan..
pastu duk ckp2 kat hubby..
bila org tu nak refill puding ni..
nak ambil buat kali kedua..
oh kat sana ada kucing bekeliaran..
kucing bersih jer..
bukan yg berkurap sedih jer rupanya..
yg ni bersih gemok..
mau x gemuk..
sana sini dia ngap..
kenapa kucing ni kat sebelah kite..
sbb nyer..
laki bini tamak..
ambik banyak..
pastu x larat nak habiskan..
panggil kucing..
hulur kan benda2 x habis tu..
kan kat tmpt cam ni..
kalau x habis nanti kena cas..
hahaha..
lps tu pandai lak nak bg kucing suh habiiskan..
patut ler kucing tu gemok..
mungkin ramai yg buat camtu khen..
sikit jer pun dia makan..
pastu ckp ngan hubby..
kite nyorok bawah pinggan..
timpa dgn pinggan lain..
ada lah dua tiga ketul..
kah2.. giler buruks perangai..
makan kat sana mmg berbaloi..
suasana dia cantik..
panas tu mmg ler kan..
dah ko duduk sebelah benda menggelegak..
kalau x panas.
something wrong ler..
bila nak ceduk makanan karang..
dah kena lak steam kuah2 tu lak..
tp kipas mmg terasa lah kat atas kepala..
laju jer..
ais krim pun sedap2..
tp x dpt makan..
sbb tgh pantang..
hubby jer makan..
dia apa jer yg pantang..
pantang tengok jer la..
semua blasah..
food selection tuk mkn yg dah siap masak..
belah sana lak tuk mkn yg belum masak..
x snap pun.. malu..
hahaha..
ni pun suh hubby teman duk sblh..
tgh hubby makan ais krim tukan..
dia ternampak ada sorang budak pompuan ni..
lalu dpn dia bwk puding karemel td..
apa lg berdesup ler kite g ambik..
tp satu jela..
nak bg can org len merasa..
nak ambik byk2 karang..
x habis lak..
perut dah ketat ni..
tp masih nak makan puding ni..
sedap nyer pasal..
layankan je la..
x pe .. kite x habis..
boleh tolak kat org sblh..
hubby benda2 sedap ni..
dia boleh keluarkan perut pendua dia..
kih2.. dah cam ular sawa dah..
telan2 kenyang seminggu..
matila.. kutuk laki sendiri..
ni la hasil kiteorg makan..
nmpk tu..
tindih2 pinggan tu..
bwh tu ada kulit2 ketam..
kulit udang bagai.. tisu..
bersama2 beberapa ketul bendaalah kite x habis makan..
nyorok situ sudeh..
sowwi la yer makanan..
i dah terlalu kenyang..
kucing tu ler..
x nak habiskan..
eh dan2 ko nak salahkan kucing kheen..
padahal sendiri tamak..
kalau kucing tu leh ckp..
dia jwb..
cis bedebah..
kih3

pis2 kacang pis

2 comments:

  1. Replies
    1. sedap.. trylah.. berbaloi2 dtg.. tp kalau awak jenis makan sikit jer.. lebih elok mkn side yg masak panas jer.. sbb buffet ni dia jenis makan unlimited.. sekepala rm28-rm33..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...